aA
Šių metų liepos mėnesį iš Rusijos Federacijos teisingumo ministerijos gavusi informaciją apie Seimo nario Vytauto Šustausko teistumą Lietuvos teisingumo ministerija ją persiuntė Vyriausiajai rinkimų komisijai, sakoma Teisingumo miniterijos pranešime spaudai.
Vytautas Šustauskas
Vytautas Šustauskas
© ELTA
Priminsime, kad teisinės pagalbos prašymas dėl tokios informacijos suteikimo Rusijos Federacijos teisingumo ministerijai buvo išsiųstas 2000 metų rugsėjo 26 dieną.

Tačiau informaciją iš Rusijos apie Seimo nario V.Šustausko teistumą Lietuvos teisingumo ministerija gavo tik šių metų liepos 2 dieną. Minėta informacija liepos 16 dieną buvo persiųsta Vyriausiajai rinkimų komisijai. Todėl žiniasklaidoje pasirodę būgštavimai, "ar šis iš Rusijos gautas dokumentas nebuvo slepiamas Lietuvos valdžios institucijose" - nepagrįsti, teigia Teisingumo miniterijos viešųjų ryšių tarnyba.

Dienraštis šiandien "Lietuvos rytas" paskelbė, kad pažyma, įrodanti Seimo nario Vytauto Šustausko teistumą, Lietuvoje gali sukelti naują politinį skandalą ne tik todėl, kad Laisvės sąjungos vadovas nuo rinkėjų neteisėtai nuslėpė žinias apie savo teistumą, bet ir dėl to, kad ji buvo slepiama.

Rusijos vidaus reikalų ministerijos Vyriausiasis informacijos centras savo pažymą apie V.Šustausko teistumą Rusijos užsienio reikalų ministerijai išsiuntė 2001 metų sausio mėnesį.

Tačiau VRK pirmininkui Zenonui Vaigauskui Lietuvos teisingumo ministerija prieš 7 mėnesius Maskvoje išduotą dokumentą apie Seimo nario V.Šustausko teistumą perdavė vos prieš pusantros savaitės.

Keliomis dienomis anksčiau nei VRK, pažymą apie V.Šustausko teistumą iš Karelijos vidaus reikalų ministerijos gavo "Lietuvos rytas". Šis dokumentas į Kareliją iš Maskvos išsiųstas liepos 25 dieną.

Dienraštis atkreipia dėmesį į tai, kad V yriausioji rinkimų komisija dokumentą gavo tik po to, kai slėpti pažymą nebebuvo prasmės, nes ją gavo ir laikraštis.

"Šis sutapimas gali būti neatsitiktinis. Juk sunku būtų pavadinti atsitiktinumu tai, kad pažymas apie V.Šustausko teistumą ir laikraštis, ir VRK gavo beveik vienu metu", - "Lietuvos rytui" sakė VRK pirmininkas Z.Vaigauskas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.