aA
Nauja grupė, pavadinta “MozOffice”, nori sumažinti skirtumus tarp skirtingas operacines sistemas naudojančių kompiuterių programinės įrangos ir kuria naują naršyklę, kurioje būtų teksto redagavimo funkcijos.
Sumanyta sujungti “Mozilla” naršyklę su “StarOffice” galimybėmis. Pastaroji programa išleidžiama pagal atviro kodo licenciją, todėl bus galima nesunkiai ją “prikabinti” prie naršyklės.

Pagal atviro kodo licenciją nemokamai platinamų programų gavėjams pateikiamas tik vienas reikalavimas – išplatinti padarytus pagerinimus ir klaidų pataisymus.

“MozOffice” grupė nepriklauso nei “Mozilla” nei “Sun Microsystems” ir su šiomis kompanijomis turi nedaug ką bendro, išskyrus tai, kad naudosis jų sukurtų programų išeities kodais.

“Microsoft” atstovai tikina, kad dar “Office 97” programose buvo šiokių tokių galimybių, susiejančių jas su internetu, bet “MozOffice” šiam teiginiui prieštarauja. Jie mano, kad “Office” galimybės dirbti su internetu labai atsilieka nuo tų, kurias turės jų kuriama naršyklė.

Atviro kodo programų rėmėjai mano, kad skirtingi bylų tipai perskaitomi tik tam skirtomis programomis yra neracionalu, o “MozOffice” naršyklė šiuo atžvilgiu jau bus “racionali”, kadangi skirtingą informaciją saugančias bylas galima bus atidarinėti ta pačia programa.

“MozOffice” atstovai pareiškė, kad greitu metu bus sukurtas ir oficialus projekto tinklalapis "www.MozOffice.org" , bet kol nerastas tinkamas svetainių paslaugos (hosting) teikėjas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.