aA
Kai kuriuose socialiniuose sluoksniuose kalbama, kad kiekvieno žmogaus vardas laikraštyje turi būti paminėtas tris kartus – skelbimuose apie gimimą, vedybas bei mirtį. Tačiau, atrodo, kad nuo šiol Springfieldo (JAV) vietiniuose laikraščiuose mirgės daug mažiau pranešimų apie naujagimius.
Dviejų miesto moterų klinikų vadovai teigia, kad bijodami galimų naujagimių pagrobimų jie daugiau nebeteiks informacijos vietinei spaudai apie gimusius kūdikius.

Anot Springfieldo žurnalo "Register” redaktorių, jie stengsis ir toliau spausdinti pranešimus apie naujagimius, tačiau nuo šiol redakcijos darbuotojams teks daugiau paplušėti, kad gautų informaciją.

Ligoninių vadovai naujagimių tėvams taip pat patarė neskelbti savo pranešimų vietinėje spaudoje, netgi nepuošti namų balionais ir džiaugsmingais plakatais.

"Register" redaktoriai teigia suprantą ligoninių pastangas sumažinti savo atsakomybę dėl galimų naujagimių pagrobimų.

Nacionalinis dingusių ir išnaudojamų vaikų centras rekomenduoja, kad skelbimuose apie naujagimius būtų pateikiama tik tėvų pavardė ir jokiu būdu neskelbiamas jų namų adresas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.