aA
DIETOS SVARBA. Savo ciklo metu yra svarbu gerai maitintis, bet ypatingai atkreipkite dėmesį į savo mitybą pasibaigus ovuliacijai. Tyrimai rodo, kad jūsų poreikis maistui išauga poovuliacinėje fazėje, tačiau tai gali būti dėl mitybos disbalanso. Valgykite kaip galima šviežesnį ir sveikai užaugintą maistą. Valgykite daug šviežių vaisių ir daržovių, žalių sėklų ir riešutų, avokado vaisiaus, grūdų – ryžių, pupelių, etc.

Daržovės
Daržovės
Venkite riebaus, sūraus, saldaus maisto, alkoholio ir visų perdirbtų grūdų produktų, tokių kaip balta duona, sausainiai, kepiniai ir bet kokio maisto, pagaminto iš miltų. Druska skatina skysčių kaupimąsi organizme, alkoholis padidina vitaminų B ir D, kalcio, magnio ir cinko poreikį. Visi apdoroti karbohidratai (cukrus, alkoholis ir apdoroti grūdai) nušarmina iš jūsų organizmo cinką, chromą ir B grupės vitaminus būtent tuo metu, kai jums jų labiausiai reikia. Iš kitos pusės, grūduose yra maistinės medžiagos, kurių jūsų kūnui reikia medžiagų apykaitos darbui ir todėl jūsų organizmo atsargos neišeikvojamos.

Nerūkykite, kuo mažiau gerkite kavos ir arbatos. Arbata riboja geležies ir cinko įsisavinimą, kava taip pat, tačiau ji dar yra susijusi ir su krūtų problemomis.

Jei šiuo periodu kenčiate nuo žemo cukraus kiekio kraujyje ir nuo maisto troškimo (ypač saldumynų), mėginkite valgyti mažus kiekius maistingų, energetinių produktų. Sudėtiniai karbohidratai, migdolai ir kiti riešutai tinka geriausiai.

Venkite cukraus, nes jis sumažina chromo kiekį (ir taip sumažina jūsų toleranciją cukrui). Chromo papildai gali padėti išvengti cukraus troškimo taip pat kaip ir vitaminas E. Jei jaučiate ypatingą potraukį šokoladui, jums reikia daugiau magnio (šokolade yra gausu magnio, tačiau jis nėra geriausias magnio šaltinis, nes be magnio jame gausu ir riebalų, kofeino ir cukraus). Magnis iš tiesų yra labai svarbus elementas pašalinant PMS simptomus ir poreikis šokoladui gali reikšti tai, kad jūs negaunate pakankamai šio mineralo.

Jei viena iš PMS priežasčių yra per didelis estrogenų kiekis, jums gali tekti privengti kopūstų šeimos augalų, sojos pupelių, agurkų, krapų ir žemės riešutų. Sumažinkite pieno produktų kiekį (per dieną valgykite ne daugiau kaip dvi porcijas nugriebto žemo riebumo pieno, kaimiško sūrio arba jogurto) arba iš viso išmeskite juos iš savo valgiaraščio. Laktozė, esanti pieno produktuose, gali blokuoti magnio, kuris padeda reguliuoti estrogenų kiekį, įsisavinimą ir išskyrimą.

Pasitikrinkite savo alerginę būklę. Dažniausiai pasitaikančios alerginės reakcijos yra karvės pienui, grūdams, mielėms ir namų dulkėms. Pamėginkite pašalinti šiuos alergenus iš savo mitybos arba aplinkos ir pažiūrėkite, koks bus rezultatas.

Pamėginkite sumažinti streso kiekį priešmenstruacinio periodo metu. Pakankamai miegokite, gerkite daug vandens (du litrus per dieną). Maudykitės šiltoje vonioje, į kurią patariame įpilti po vieną puodelį jūros druskos ir sodos.

MANKŠTA

Mankšta taip pat yra labai svarbi – mankštinkitės kas dieną po 20 minučių ir taip pagerinsite kiaušidžių ir gimdos cirkuliaciją.

Visos mankštos rūšys yra naudingos hormonams, išskyrus mankštą iki išsekimo. Perdėtos treniruotės gali sumažinti estrogenų kiekį. Mankšta, kuri sustiprina pilvo raumenis ir padidina cirkuliaciją ir limfų nusausinimą, yra naudingiausia.

Plaukiojimas ir spartus vaikščiojimas yra geros, nestiprios aerobinių pratimų formos. Joga yra ypač naudinga stiprinant raumenis ir didinant jų elastingumą bei stimuliuojant virškinimo, kvėpavimo, cirkuliacinę ir endokrininę sistemas.

Kiekvienas lengvas pratimas užimtai moteriai turi efektą. Pratimas ant mini tramplino yra vienas iš naudingiausių pratimų, kuris švelniai mankština kiekvieną kūno ląstelę. Tai skatina cirkuliaciją ir limfų nusausinimą, suteikia organams tonuso, taip pat įtraukia endokrininę ir reprodukcinę sistemas, kai yra mankštinama apatinė kūno dalis, priešingai nei daugelis kitų mankštos formų.

Nors tai yra efektyvus aerobinis pratimas, jis yra švelnus jūsų kūnui šiuo laikotarpiu– jokių stiprių judesių ar įtempimų, jokio kūno kratymo ar drebinimo, ir jį labai patogiai galima atlikti namuose. Šiuo pratimu nesunkiai pašalinsime dubens trombą. Jis puikiai tinka ir esant hormonų šėlsmui.

KAIP PALENGVINTI SPAZMUS

Jei gerai nesimaitinote, kad išvengtumėte skausmų, jums gali padėti tai:

Išgerkite kalcio ir magnio papildų (kalcio gerkite dvigubai daugiau nei magnio) kas valandą ar dvi nuo tada, kai tik prasideda spazmai (ypač padeda audinių druskos).

Masažas palengvins skausmą ir paskatins cirkuliaciją ir kraujo tekėjimą. Masažuokite ties gimda, nugaros apačioje ir kojas. Naudokite esencinius aliejus, tokius kaip Clary Sage, Geranium, Rose and Lemon grass. Masažuokite galvą, kaklą ir pečius mėgindamos nuimti galvos skausmą.

Joga gali būti labai efektyvi – išmėginkite kobros ir lanko pozas. Taip pat galite pabandyti dvigubos klostės pozą.

Aukščiau pateikti nurodymai padės jums efektyviai sumažinti arba pašalinti simptomus. Naudokitės jais bent tris mėnesius. Gali atrodyti, kad tam reikia nemažai pastangų, tačiau gera savijauta yra to verta.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.