aA
Tyrimas rodo, kad beveik trys iš keturių filmų ir TV prodiuserių įsitikinę, jog nepaisant piratavimo grėsmės autorines teises internete galima apsaugoti.
Autorinių teisių apsauga yra pagrindinis pramogų industrijos rūpestis, kaip rodo ir įžymusis teisinis ginčas tarp įrašų pramonės ir “Napster”.

Redo Herringo ir “Hollywood Reporter” tyrimo metu buvo apklausta 100 aukštas pareigas užimančių Holivudo atstovų. Paaiškėjo, kad 70 procentų prodiuserių galvoja, jog autorinės teisės internete yra pakankamai apsaugotos ir jie yra užtikrinti, kad už jų kūrybines kančias atlyginama teisingai.

Tyrimas taip pat parodė, kad prodiuseriai, tiesiogiai kuriantys produktus internetui (20 procentų apklaustųjų) nusiteikę dar optimistiškiau: 82 procentai iš jų atsakė, kad autorinės teisės internete gali būti apsaugotos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.