aA
Kaip BNS pranešė dūmos Aplinkos priežiūros skyriaus vadovė Ilga Zimiecė, laiške išdėstyti faktai, patvirtinantys nesaugią padėtį terminale, ir priežastys, kodėl Kuržemės pajūrio savivaldybės nerimauja dėl jos.

Dokumento autoriai ragina Baltijos jūros šalių vyriausybes palaipsniui spręsti Būtingės problemą ir stiprinti terminalo saugumą.

Jie taip pat nurodo, jog būtina pasirašyti žalos, kuri gali būti padaryta Būtingės terminale išsiliejus naftai, atlyginimo sutartį.

"Mes atkreipiame kitų šalių dėmesį, nes esant didelei taršai, ji gali pasiekti ne tik Latviją, bet ir Estiją, Suomiją bei Švediją, faktiškai grėsmė iškilo visoms aplink Baltijos jūrą esančioms šalims", sakė I. Zilniecė.

Laišką pasirašė Ventspilio miesto ir rajono, Liepojos miesto ir rajono, taip pat Talsų rajono savivaldybės. Manoma, kad prie jų prisijungs Tukumo miesto ir rajono savivaldybės.

Kai laišką pasirašys ir kitos savivaldybės, jis bus išsiųstas visų Baltijos jūros regiono šalių vyriausybėms.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.