aA
Vakar anksti rytą į negyvenamą salą Estijoje iš Vilniaus autobusų stoties išvyko 5 žmonių komanda, dalyvausianti Baltijos šalių TV3 televizijų projekte dokumentinėje dramoje "Robinzonai".
Island
Island
Lietuvių komanda - 2 moterys ir 3 vyrai - bus apgyvendinta vienoje saloje su estų ir latvių penketukais. Šio televizijos žaidimo, iš tiesų labiau turėsiančio priminti dramą, tikslas - atskleisti, kaip šiuolaikinės civilizacijos išpaikintas žmogus gali prisitaikyti ir išgyventi atšiauriomis sąlygomis be įprastų jam daiktų.

Komandos nariams draudžiama buvo į salą imtis mobiliųjų telefonų, fotoaparatų, filmavimo kamerų, peilių, žiebtuvėlių, cigarečių, degtukų, žadintuvų, radijo, grotuvų ir alkoholio. O kur dar maisto ir drabužių ribojimai!

Tačiau robinzonai gali nebijoti, kad jų nuotykiai negyvenamoje saloje bus neįamžinti TV3 nuo rudens kas savaitę rodys, kaip jiems sekėsi atlaikyti konkurenciją. Po mėnesio iš 15 robinzonų saloje turėtų likti tik vienas laimėtojas. Tuos, kurie turės anksčiau palikti salą, nurodys patys žaidimo dalyviai.

Lietuvai negyvenamoje saloje atstovaus 19-metė manekenė Monika Verbutaitė, būsima Vilniaus Gedimino technikos universiteto architektūros specialybės studentė. Mėgstanti piešti, plaukioti, skambinti pianinu, bendrauti su senyvais žmonėmis ir žaisti krepšinį, į negyvenamą salą ji pasiėmė piešimo albumą ir pieštukų. Robinzonams savo nuožiūra buvo leidžiama pasiimti tik vieną daiktą.

42 metų Vilniaus etninės veiklos centro vyriausioji etnografė Danutė Martinkėnienė pasiėmė rugių pėdą. Kam?! Pasirodo, iš rugių pėdos robinzonė gali pasigaminti ruginės, nupinti sodą ar išburti ateitį. Paklausta, ką burtai jai rodė prieš kelionę, ji tik nusijuokė: "Kad bus smagu".

28 metų Vadovybės apsaugos departamento Operatyvinio skyriaus viršininkas, kapitonas Šarūnas Nacevičius pasiėmė knygą apie jogos pratimus. Šis šeimyniniais saitais nesupančiotas robinzonas jau stotyje draugiškiausiai bendravo su šviesiaplauke Monika.

30-metis Audrius Povilaitis, dirbantis UAB "Garsų pasaulis" spaustuvės pamainos viršininku, laisvalaikiu tapantis ir drožinėjantis medį, į negyvenamą salą pasiėmė lūpinę armonikėlę. Paklaustas apie šeimyninę padėtį, sakė esąs išsiskyręs. Žinodamas, kad negyvenamoje saloje bus po keletą esčių, latvių ir lietuvių, tarė: "Paskutinis variantas visai neblogas". Atrodo, Monikai dėmesio netrūks...

45 metų aukštuminių darbų vadovas, inžinierius Aleksejus Karpovas pasiėmė šachmatus. Pasakodamas apie savo pomėgius, nurodė alpinizmą, baidarių sportą, kalnų slidinėjimą, dviračius, burlentes, žvejybą, oro balionų sportą, fotografavimą, leidimąsi į urvus, šachmatus ir šaškes. Paklaustas, kaip žmona ir 2 vaikai jį išleido ieškoti dar vieno rizikingo nuotykio, A.Karpovas nusišypsojo: "Palinkėjo laimingo kelio!"