„Pagal mokesčių perskirstymą esame Europos Sąjungos gale, bet darbo jėga Lietuvoje yra pakankamai brangi ir tai pirmiausia yra dėl darbo jėgos apmokestinimo ir socialinio draudimo įmokų. Investuotojui tai nėra paskutinis dalykas, kiek kainuoja pasamdyti kvalifikuotą specialistą. Ir jeigu mes orientuojamės ne į masinę gamybą, ne į tai , negalime nukonkuruoti Kinijos, tai brangus specialistas kainuoja daugiau“, - žurnalistams ketvirtadienį sakė I. Šimonytė.

Anot jos, tyrimai rodo, kad mažiausiai žalingi ekonomikai yra turto, transporto, įvairūs žalieji mokesčiai, po jų seka vartojimo, darbo ir kapitalo mokesčiai.

Ministrės nuomone, progresiniai mokesčiai gali būti naudingi ir investuotojams, ir verslui apskritai, tačiau tik ne tokia forma, kokią dabar siūlo socialdemokratai.

„Tiesiog tik darbo pajamas apmokestinus progresiniais mokesčiais, tai nieko nesprendžia. Progresinis mokesčių tarifas ir socialinių draudimo įmokų lubos samdant kvalifikuotą brangiai apmokamą specialistą darbdaviui yra naudingiau nei tai, ką turime šiuo metu – paprastą plokščią pajamų mokestį ir dideles socialinio draudimo įmokas, kurios skaičiuojamos nuo kiekvieno uždirbto lito“, - sakė finansų ministrė.

Socialdemokratų pateiktą pasiūlymąI.Šimonytė įvertino kaip „nieko nesprendžiantį“.

Dėl NT mokesčio reikia susitarti

Premjerui Andriui Kubiliui prabilus. prabilus apie tai, kad nekilnojamo turto mokestis turi būti įvestas greičiau, nei progresinių mokesčių sistema, finansų ministrė laikosi nuomonė, kad pirmiausia dėl jo turi sutarti visos valdančiosios partijos.

„Mano nuomonė visada yra tokia pati – tai politinio susitarimo reikalas. Nes jo nepavyksta pasiekti jau keliolika metų. Tikrai nesu astrologas ir burtininkas ir tikrai nežinau, ar jį pavyktų pasiekti šiandien“, - sakė ministrė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją