aA
V. Škilis teigė, kad lėšos Rusijos karių gydymui jau renkamos, atidarius specialią sąskaitą banke "Snoras". Pasak dienraščio, vieno jaunuolio atvykimui į Lietuvą ir jo gydymui tikimasi išleisti apie 2200 litų.

V. Škilis mano, kad karių atranka gydytis Lietuvoje turėtų pasirūpinti Rusijos atstovybė Lietuvoje, Rusijos užsienio reikalų ministerija ar Raudonasis Kryžius.

Pasak dienraščio, Lietuvos piliečių aljanso pareiškimas jau sulaukė prieštaringų vertinimų.

Seimo narys Stanislovas Buškevičius mano, kad šia akcija turėtų susidomėti Lietuvos saugumo tarnybos.

Pasak jo, "tai aiški provokacija, kurios tikslas - parodyti pasauliui, kad mes globojame čečėnų žudikus".

Parlamentinės ryšių su Čečėnija grupės pirmininkas Rytas Kupčinskas įsitikinęs, kad Lietuva pirmiausia turėtų svarstyti galimybę suteikti humanitarinę pagalbą nuo karo nukentėjusiems civiliams gyventojams.

R. Kupčinskas teigė, kad Rusijos kariais turėtų pasirūpinti šios šalies institucijos.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija oficialios pozicijos dėl Piliečių aljanso rengiamos akcijos dar neturi.

Pasak URM atstovų, ministerija dar negavo jokių oficialių pranešimų dėl humanitarinės pagalbos nukentėjusiems Rusijos kariams.

Artėjant savivaldybių rinkimams, Lietuvos piliečių aljansas daugiausia rusų gyvenamame Visagino mieste yra iškėlęs dvi iniciatyvas - rusų kalbą pripažinti vietine kalba ir čia steigti laisvąją ekonominę zoną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.