aA
Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia esanti už nacionalinių muziejų, teatrų bei kitų kultūros ir meno įstaigų vadovų rotaciją.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė
© DELFI / Audrius Solominas

"Tam tikro judėjimo turėtų būti visur, ir aš, kaip ir teisėsaugos struktūroms, taip pat siūlysiu įstatymo pataisas, kad (meno įstaigų vadovai - BNS) maksimaliai dirbtų dvi kadencijas, tai penkeri ir penkeri metai. Kad būtų galimybė ir kitiems save parodyti", - žurnalistams po susitikimo su meno įstaigų vadovais sakė šalies vadovė.

Prezidentė tvirtino, kad visi dabartiniai vadovai yra labai nusipelnę kultūrai bei istorijai, todėl jų patirtis, žinios turėtų būti išsaugotos, o jie patys - likti dirbti sistemoje.

Per susitikimą taip pat kalbėta apie nacionalinį statusą turinčių kultūros ir meno įstaigų valdymą, jų bendradarbiavimą su švietimo įstaigomis.

D.Grybauskaitė teigė, kad kultūros įstaigos turėtų naudotis Europos Sąjungos struktūriniais fondais.

"Kalbėjome apie tai, kaip koncentruoti ir prioretizuoti struktūrinių fondų panaudojimą, būtent kultūros objektams (...)

Tai yra tas nacionalinis turtas, kurį turime išsaugoti, ir būtent naujasis programavimo dokumentas, nauja finansinė perspektyva turėtų atsižvelgti ir į mūsų paveldo, ne tik kultūros, bet ir istorijos prioritetus", - tvirtino prezidentė.

Lietuvos nacionaliniame muziejuje vykusiame susitikime dalyvavo Lietuvos nacionalinio muziejaus, Dailės muziejaus, M.K.Čiurlionio dailės muziejaus, Filharmonijos, Operos ir baleto bei Nacionalinio dramos teatro, Mažvydo bibliotekos, Valdovų rūmų vadovai, taip pat kultūros ministras Arūnas Gelūnas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.