aA
Irako vyriausybė praėjusį ketvirtadienį atidarė pirmą šalyje interneto kavinę, taip leisdama izoliuotiems šalies gyventojams užmesti bent akies kraštelį į aplinkinį pasaulį.
Bagdado interneto kavinės lankytojai galės naršyti svetainėse, kurių idėjos nesikerta su islamo moralės ir etikos samprata.

Bet kad ir koks mažas atrodytu internetas naršant iš Bagdado, tai jau yra labai drąsus žingsnis šaliai, kurioje palydovinės antenos yra uždraustos, o specialaus leidimo reikia netgi norint prijungti paprastą faksą.

Irako žiniasklaida taip pat kontroliuojama įdomios cenzūros sistemos. Žiniasklaidininkai cenzūruoja patys save, o informacijos srautus griežtai kontroliuoja valstybės atstovai. Radijo ir televizijos stotys taip pat valdomos valstybės, o pagrindinė laikraščių rėmėja yra valdančioji partija, todėl visa žiniasklaida groja į taktą su valdžia.

Vienintelis Irako interneto paslaugų teikėjas yra Kultūros ir informacijos ministerija, o iki šiol vieninteliai interneto vartotojai buvo valdininkai.

Prezidentas Saddamas Husseinas įsakė įkurti universitetą, besirūpinantį kompiuterinėmis technologijomis, kad irakiečiai neatsiliktų nuo pasaulio raidos.

Privatūs asmenys vis dar negali įkurti interneto kavinių, o paprasti žmonės, namuose turintys kompiuterius, negali tiesiogiai prisijungti prie interneto. Bet už tai dabar interneto kavinėje jie gali atsidaryti savo elektroninio pašto dėžutę.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.