aA
Antradienį "Inkaro" darbininkai kreipėsi į Kauno miesto merą, prašydami informuoti prezidentą, premjerą bei Seimo pirmininką, kad jie kuo skubiausiai pasirūpintų, kad darbininkams būtų sumokėti "teisėtai uždirbti pinigai, apie 330 tūkst. litų".

Jei artimiausiomis dienomis šie pinigai nebus sumokėti, 50 uždarosios akcinės bendrovės (UAB) "Inkaro avalynė" darbininkų ketina kreiptis į visas užsienio šalių ambasadas Lietuvoje, prašydami 330 tūkst. litų.

"Šiuo atveju Lietuvos Konstitucija negina darbo žmonių, o tarnauja mafijozinėms struktūroms", rašoma pareiškime.

"Inkaro" darbininkai atsakymo iš valdžios vyrų tikisi iki ketvirtadienio, o jo nesulaukę, kreipsis į ambasadas.

Jau 16 parų prie bendrovės "Inkaras" vartų badauja trys šios bendrovės darbuotojai, kaltinantys Vyriausybę nieko nesiimant, kad darbininkai atgautų atlyginimus.

Badaujantys darbininkai Kauno miesto merui rašo, jog jų "sveikata jau pasiekė gyvybės ir mirties ribą". Pirmadienį Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pareiškė, jog Vyriausybė neketina prisiimti atsakomybės už "Inkaro" savininkų ir vadovų neūkiškumą.

"Suprantama, sunki negavusių atlyginimų darbuotojų materialinė ir dvasinė būklė, tačiau nėra etiška "Inkaro" įmonių savininkų ir vadovų neūkiškumą ir problemas bandyti perkelti ant Vyriausybės pečių", rašoma pranešime.

Kovo 7 dieną prie UAB "Inkaro avalynė" pradėję bado akciją, šios bendrovės darbininkai jau anksčiau yra kreipęsi į prezidentą Valdą Adamkų ir ministrą pirmininką Andrių Kubilių, prašydami padėti atgauti uždirbtus pinigus.

Kai kuriems koncerno "Inkaras" padalinių darbininkams atlyginimas nemokamas daugiau nei metus, bendrovės administracija darbininkams skolinga apie 1 mln. 300 litų, įmonė jau visiškai nedirba.

"Inkaro koncerno" padaliniams - UAB "Inkaro avalynė" ir AB "Inkaras" vasario 21 dieną iškelta bankroto byla, paskirti administratoriai, inventorizuojamas bendrovių turtas ir skolos, analizuojami buhalteriniai dokumentai.

Kauno apygardos prokuratūra tiria, ar "Inkaro" koncerno ir jam priklausančių įmonių "Inkaras", "Techninė guma", "Inkaro padai", "Inkaro avalynė" administracijos veikloje nebuvo tyčinio bankroto požymių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.