aA
JAV viešinčiam Lietuvos prezidentui Valdui Adamkui suteiktas "Lietuvos Vyčių" organizacijos garbės nario vardas.
Kaip pranešė prezidento spaudos tarnyba, viena seniausių lietuvių katalikų organizacijų JAV savo garbės nariu V. Adamkų pakelbė už demokratinį vadovavimą savo šaliai ir nuolatinę paramą "Lietuvos Vyčiams".

Šeštadienį kalbėdamas kasmetiniame "Lietuvos Vyčių" Seimo posėdyje Los Andžele, V. Adamkus apžvelgė Lietuvos raidą per pastarąjį dešimtmetį, pasidžiaugė sukurtomis demokratinėmis institucijomis, įvestu stabiliu litu, augančia šalies ekonomika.

"Lietuvai reikia patirties ir investicijų. Investicijų į mokslą, švietimą, kaimą, naujas pramonės ir paslaugų sritis", sakė šalies vadovas ir paragino "Lietuvos Vyčių" organizaciją aktyviau remti Lietuvos jaunimą, siekiant aukštojo mokslo.

"Lietuvos Vyčiai" yra viena seniausių lietuvių katalikų organizacijų JAV. Vienas pagrindinių jos tikslų - palaikyti ir puoselėti lietuviškos tautinės bendruomenės sąmonę. Beveik 90 organizacijos gyvavimo metų Lietuvos vyčiai ne sykį JAV politikams ir visuomenei propagavo Lietuvos nepriklausomybės siekius. Šiuo metu jie aktyviai užsiima labdaringa veikla.

Šeštadienį Los Andžele Lietuvos vadovas taip pat susitiko su Baltų ir Vidurio Europos tautinių organizacijų vadovais, Kaliformijos lietuvių organizacijų vadovybe.

Sekmadienį V. Adamkus kartu su žmona ketina lankytis pamaldose šv. Kazimiero bažnyčioje.

Nuo praėjusio ketvirtadienio JAV viešintis V. Adamkus į Vilnių grįš antradienį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.