aA
Antradienį gydytojai iš Škotijos perspėjo, kad kiekvieną dieną į organizmą patenkančios marichuanos dozės vėliau gali sukelti rimtas plaučių ligas.
“Gali būti, kad psichoaktyvus šios narkotinės medžiagos aspektas nėra žalingas, tačiau pats rūkymo procesas, net nesvarbu kas rūkoma, gali labai pakenkti plaučiams, “ teigė gydytojas Martinas Johnsonas.

Jis kartu su kolegomis gydė keturis vyrus, sirgusius plaučių liga, kurią paprastai sukelia chroniškas, aktyvus rūkymas. Gydytojai niekaip negalėjo atsekti genetinių ar kitokių šios ligos priežasčių išskyrus tik tai, kad visi tie vyrai dažnai rūkydavo marichuaną.

“Tabako cigaretės paprastai turi filtrą, kuris šiek tiek apsaugo nuo kenksmingo poveikio, tačiau tuo nepasižymi pačių žmonių susuktos maricuanos cigaretės,” paaiškino Johnsonas.

Be to, nuo įprasto rūkymo skiriasi ir marichuanos rūkymo dinamika, t.y. rūkydami narkotines medžiagas žmonės paprastai giliau įkvepia ir dūmus ilgiau išlaiko kvėpavimo takuose.

“Marichuanos ir tabako kiekio palyginamieji tyrimai parodė, kad 3-4 per dieną surūkomos marichuanos dozės yra tokios pat žalingos, kaip ir surūkytas pakelis įprastų cigarečių,” sakė Johnsonas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.