aA
Spaudos konferencijoje penktadienį parlamentaras teigė, kad "Prezidentūros veikloje pastaruoju metu labai ryškėja populistinė nuostata, atsispindinti ir Prezidentūros santykiuose su įtakingais žiniasklaidos sluoksniais".

"Rezultatas yra tas, kad prezidentas apsisprendė padaryti nuolaidą įtakingiems žiniasklaidos sluoksniams, iš esmės nusileisdamas jų spaudimui", pažymėjo Ž. Jackūnas.

Prezidentas Valdas Adamkus ketvirtadienį grąžino Seimui pakartotinai svarstyti naująją Visuomenės informavimo įstatymo redakciją, pateikdamas savo pataisas ir tokiu būdu "nuosekliai gindamas spaudos laisvės principus".

Ž. Jackūno nuomone, p rezidento dekrete teikiamos įstatymo pataisos "iš esmės atliepia įtakingų žiniasklaidos sluoksnių, žiniasklaidos profesinių asociacijų pageidavimus" - palikti esamą žurnalistinės etikos inspektoriaus instituciją, palikti žurnalistams teisę informuoti apie visuomenei reikšmingų asmenų privatų gyvenimą, nesiaurinti žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos funkcijų, bet stiprinti šią instituciją.

Pasak jo, dauguma prezidento pasiūlytų pataisų "nekeičia iš esmės taisomų nuostatų turinio".

Tačiau Ž. Jackūnas mano, kad prezidento pataisos, susijusios su visuomenės informavimo kontrolieriaus institucijos peržiūrėjimu, "iš esmės susilpnins šio įstatymo veiksmingumą ir mes turėsime tai, ką mes šiandien turime".

Prezidentui kelia abejonių naujos, iš valstybės biudžeto finansuojamos Visuomenės informavimo kontrolieriaus įstaigos tikslingumas ir pagrįstumas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.