aA
Aleksandras Lukašenka
Aleksandras Lukašenka
Pasak A. Lukašenkos, rinkimai šalyje turi vykti "elegantiškai, gražiai ir tvarkingai, jog niekas - nei užsienio, nei vietos stebėtojai nė prie nieko neprikibtų".

A. Lukašenka sakė, kad norą atsiųsti savo stebėtojus pareiškė jau daugiau kaip 20 šalių. "Stebėtojams rinkimuose nebus daromos jokios kliūtys", pabrėžė jis.

A. Lukašenka teigė, jog "nepriklausomai nuo to, ar atvyks stebėtojai iš JAV ir ES, rinkimai vyks absoliučiai atvirai ir demokratiškai".

"Mes norėtume pamatyti per rinkimus JAV ir ES stebėtojus, mes daug toje srityje nuveikėme, tačiau rinkimus rengiame sau", sakė A. Lukašenka.

Jis užsiminė, jog "neseniai artėjančius rinkimus telefonu aptarė su ES užsienio politikos koordinatoriumi Chavjeru Solana (Javier Solana), kuriam pasakė, kad Baltarusijoje nėra objektyvių priežasčių, dėl kurių ES neatsiųstų savo stebėtojų".

"Jei ES pripažįsta tryliktojo šaukimo Aukščiausiosios Tarybos rinkimus, kurie vyko galiojant mažiau demokratiškam įstatymui, tai kodėl kalbama, kad nauji, dar neįvykę rinkimai, rengiami vadovaujantis žymiai demokratiškesniu kodeksu, gali būti nepripažinti?", retoriškai klausė A. Lukašenka.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.