aA
Nėštumas
Nėštumas
Dar vieną tyrimą ultragarsu siūloma padaryti apie 34 savaitę, kad įsitikintume, jog vaisius normaliai auga. Visi šie tyrimai reikalingi tam, kad išvengtume netikėtų problemų, kurių neaptiktume atlikę tik vieną tyrimą. Diabetu sergančioms moterims padidėja galimybė pagimdyti kūdikius, turinčius širdies anomalijų. Dabar galima aptikti tuos defektus tyrimų pagalba, darant vaisiaus echokardiogramas 18-20 savaitę.

Reiktų išsiaiškinti priežastis, kurios iššaukia priešlaikinius gimdos susitraukimus. Yra žinoma, kad tam tikru metu vaisius išskiria tam tikrus hormonus ir taip skatina savo paties gimimą. Taigi, vaikelis pats žino, kada jis ar ji yra subrendęs ir kada laikas gimti. Tai yra labai normalus ir gerai suprantamas procesas.

Tačiau priešlaikinio gimdymo metu vyksta visiškai kitokie procesai. Vaisius pats neskatina gimimo. Todėl gimdos stimuliavimas gali būti sukeltas kokios nors infekcijos, ar pažeidimo. Taip pat tai įtakoti gali ir kitokie, mums dar nežinomi veiksniai.

Gaila, tačiau gydymas priešlaikinio gimdymo srityje kol kas nėra labai geras. Kol kas geriau sekasi sulaikyti gimdymą 48 valandoms, norint sustiprinti kūdikio plaučius iki gimimo.

Ilgalaikės terapijos taikymas, norint išvengti priešlaikinio gimdymo nėra labai efektyvus. Priešlaikinis gimdymas tebėra viena iš akušerijos problemų, kurių norėtume išvengti, tačiau ne visada tai pavyksta.

Kokios problemos daugiavaisio nėštumo metu?

Pastaruoju metu tokių nėštumų ypač pagausėjo ir tai verčia dažniau apie juos kalbėti.

Vaistai, naudojami gydymui nuo nevaisingumo, turi įtakos didėjančiam daugiavaisių nėštumų skaičiui. Pastaruoju metu ypač padaugėjo atvejų, kai moterys pagimdo ne tik dvynius, bet ir trejetukus ar ketvertukus. Į tai reiktų žiūrėti kaip į didelę problemą.

Aišku, visuomenei trynukų gimimas yra atrakcija, kai mato juos vaikštančius gatvėmis. Tačiau yra kita problema: labai padidėja priešlaikinio gimdymo rizika, ypač nešiojant ketvertuką. Kartais gimdymas prasideda taip anksti, kad kyla rimta grėsmė kūdikių gyvybėms, tai labai rimta problema.

Taip pat tokių mažučių vaikelių ankstyvas gimimas, ilgas buvimas ligoninėse turi neigiamos emocinės ir finansinės įtakos visai šeimai.

Moterims, nešiojančioms tris, keturis ar penkis kūdikius yra sunkus pasirinkimas.

Galite užbaigti visą nėštumą arba galite pasirinkti vaisių skaičiaus sumažinimą, kai daroma medicininė injekcija ir vieno ar daugiau vaisių širdeles sustabdomos. Tai reikia daryti ankstyvame nėštume.

Nors tai yra didžiulių emocinių pastangų reikalaujantis pasirinkimas, tačiau gali būti ir taip, kad, nusprendusi išsaugoti visus kūdikius, moteris gali prieš laiką pagimdyti ir grįžti namo iš viso be vaikų.

Geresnis sprendimas būtų , jei medikai būtų atsakingesni, įsodindami tinkamą skaičių apvaisintų kiaušinėlių į motinos organizmą arba apribodami hormonų, skatinančių ovuliaciją, vartojimą.Tai sumažintų daugiavaisio nėštumo tikimybę.