aA
Penktadienį išplatintame pranešime, kurį pasirašė Seimo spaudos tarnyba, teigiama, kad įstatymų projektai buvo svarstyti, laikantis įprastinės įstatymų leidybos procedūros.

Šis pranešimas gali būti laikomas Seimas atkirčiu į prezidentūros pareiškimus, esą paskutinėmis sesijos dienomis parlamentas prezidentūrą užvertė paskubomis parengtais ir priimtais įstatymais. Prezidentas pastaruoju metu vetavo su Klaipėdos uosto statuso keitimu susijusius įstatymus, Poligrafo įstatymą, taip pat Visuomenės informavimo įstatymo bei Valstybės tarnybos įstatymo pataisas.

Seimo spaudos tarnyba teigimu, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto įstatymo straipsnių pakeitimo įstatymo projektai buvo registruoti vasario 18 dieną. Tą pačią dieną registruoti ir saugios laivybos, Prekybinės laivybos, Vidaus vandenų transporto kodekso, Hipotekos įstatymo bei Muitinės kodekso pataisų projektai.

"Šie, kaip ir kiti įstatymų projektai buvo svarstomi laikantis įprastinės įstatymų leidybos procedūros", teigiama Seimo spaudos tarnybos pranešime.

Tuo tarpu Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis dienraščiui "Lietuvos rytas" teigia, jog "įspūdis apie skubėjimą daugeliu atžvilgių yra klaidingas". Pasak jo, kai kurie sesijos pabaigoje priimami įstatymai buvo ruošiami ilgai.

"Tos kelios savaitės prie sesijos pabaigą Seimui yra kaip rugiapjūtė - derliaus metas. Aš taip pat dar dirbu. Palyginti su kitomis dienomis, juodai dirbu prieš atostogas," interviu sakė konservatorių lyderis.

Ketvirtadienį Seimo kancleris konservatorius Jurgis Razma, ginčydamas teiginius, kad įstatymai buvo priimami paskubomis, pateikė pastarosios sesijos statistiką. Ja remiantis, aštuntojoje pavasario Seimo sesijoje įstatymai vidutiniškai buvo svarstomi 112 dienų. Liepą per pavasario sesijos pratęsimą priimti įstatymai buvo svarstomi vidutiniškai 51 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.