aA
1918 metų kovo 25 dieną buvo paskelbta Baltarusijos liaudies respublika.

Opozicijos vadovai padavė oficialią paraišką surengti eitynes kovo 25 dieną, bet Minsko valdžia ją atmetė, motyvuodama draudimą tuo, kad per "Laisvės žygį-2" kovo 15 dieną buvo nemažai pažeidimų. Savo ruožtu organizatoriai aiškina valdžios veiksmus noru nuslopinti masinių akcijų bangą, taip pat tuo, kad "prezidentas Aleksandras Lukašenka bijo likti vienas su liaudimi".

Kaip pareiškė antradienį agentūrai "Interfax" Baltarusijos liaudies fronto pirmininkas Vincukas Večiorka, "Valios diena - tradicinė Baltarusijos opozicijos šventė, ir mes niekada neatsisakysime ją švęsti".

"Kovo 25-ąją bus viskas, ką planavome - ir eitynės, ir mitingas, ir vyks jie deramai", pažadėjo V. Večiorka.

Zenono Pozniako šalininkai, susibūrę į Baltarusijos liaudies fronto Konservatorių krikščionių partiją, taip pat neigiamai vertina draudimą surengti eitynes.

"Tai padaryta tam, kad Baltarusijos piliečiai negalėtų pademonstruoti savo požiūrio į Rusijos imperinę politiką Rusijos Federacijos prezidento rinkimų išvakarėse", sakoma partijos vadovybės pareiškime.

Nepaisydami valdžios draudimo, akcijos organizatoriai ragina respublikos piliečius susirinkti vienoje didžiausių Jokūbo Kalaso aikštėje penktadienį 12 valandą ir "drauge atšvęsti Valios dieną su šūkiais, raginančiais ginti Baltarusijos valstybės nepriklausomybę".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.