aA
A.Vertelka gali būti susijęs su keliais žmonių grobimais.
Trijų mažeikiškių pagrobimu įtariamas 39 metų Algimantas Vertelka, pravarde "Pinčia", artimiausiu metu neturėtų išeiti į laisvę.

Šiandien Vilniaus apygardos prokuratūra, tirianti Gedimino Kiesaus, jo sūnaus Valdo ir vairuotojo Alfonso Galmino pagrobimą, šiam panevėžiečiui ketino pateikti kaltinimą.

Tačiau, kaip teigė prokuratūros vadovas Ramutis Jancevičius, dėl techninių kliūčių to nepavyks padaryti. Kaltinimas bus pateiktas kitos savaitės pradžioje.

Užvakar Vilniaus apygardos teismas leido laikyti A.Vertelką suimtą iki rugpjūčio 2 dienos.

Šiandien vienas geriausių ir brangiausiai apmokamų Lietuvos advokatų Kęstutis Stungys su savo ginamuoju ketina susitikti Lukiškių kalėjime.

K.Stungys vakar "Lietuvos rytui" sakė, kad atliks savo tyrimą ir stengsis įrodyti, kad A.Vertelka yra nekaltas. Advokatas tikisi pateikti įrodymų, jog trijų mažeikiškių pagrobimo metu jo ginamasis buvo savo namuose Vilniuje.

A.Vertelka dažniausiai gyvena Fabijoniškėse, savo draugės "Misis Lietuva '92" Vilijos Stankiuvienės bute.

Viena versija jau sužlugo

Kitas A.Vertelką ginantis advokatas Eugenijus Burokas "Lietuvos rytui" buvo sakęs, jog nusikaltimo dieną jo ginamasis buvo Nidoje.

Tačiau tai paneigė A.Vertelkos draugė V.Stankiuvienė, pareiškusi, kad jie kartu į Nidą atvyko tik liepos 11 dieną - praėjus penkioms dienoms po trijų mažeikiškių pagrobimo.

Pats A.Vertelka neigia savo kaltę. Jis tvirtina nusikaltimo dieną buvęs savo bute L.Giros gatvėje, kur jį matė ir kaimynai.

Teisėsaugos pareigūnai mano, kad vieno Panevėžio "tulpinių" gaujos vadeivų A.Vertelkos sulaikymas gali padėti atskleisti ne tik trijų mažeikiškių, bet ir kai kurių kitų garsių pagrobimų paslaptis.

Paslaptingas Pasvalio rajono Margių kaime gyvenusių panevėžiečių verslininkų - 54 metų Juliaus Viliaus Džiuvės ir 56 metų jo žmonos Danutės Džiuvienės - dingimas šių metų birželio 22 dieną gali būti savotiška trijų mažeikiškių pagrobimo repeticija.

Šių nusikaltimų braižas panašus - abiem atvejais dingo tik žmonės, o jų automobiliai netrukus buvo surasti techniškai tvarkingi.

Abiejose mašinose pareigūnai neaptiko jokių grumtynių pėdsakų, nusikaltėliai nepaliko pirštų atspaudų ar kitokių įkalčių.

Neatmetama galimybė, kad su abiem šiais nusikaltimais yra susiję panevėžiečiai.

"Lietuvos rytas"