aA
“Hackers News Network” (HNN) savaitės pradžioje paskelbė, kad žada sujungti savo tinklalapį su “motininėmis” “L0pht Heavy Industries” ir “@stake” svetainėmis. Visos trys įsilaužėlių svetainės pagrindinį dėmesį sutelkia į žinias apie kompiuterių ir interneto saugumą.
Tinklalapių junginys pasiūlys naujienų analizę, saugumo patarimus, baltuosius puslapius, kai kuriuos apsaugos įrankius bei apsaugos paslaugas.

“L0pht Heavy Industries” tinklalapis dar 1993 metais įkurtas kaip įsilaužėlių laisvalaikio užsiėmimas, bet greitai jame pradėjo rinktis įvairiausi kompiuterių mėgėjai, o taip pat ir kai kurių kompanijų atstovai svetainėje ieškodavo informacijos apie saugumui keliamas grėsmes (programų saugumo skyles bei virusus). Čia pat buvo siūlomos ir priemonės, padedančios išvengti šių nemalonumų.

HNN 1998 metais įkūrė keletas “L0pht” narių. Tinklalapio tikslas buvo paskelbti įsilaužėliams tai, kas apie juos pasakojama kitose masinės informacijos priemonėse. Vėliau jis tapo dideliu naujienų tinklalapiu, kuriame daugiausia dėmesio buvo skiriama užkulisinei įsilaužėlių gyvenimo pusei bei bandymui pataisyti kitų masinio informavimo priemonių požiūrį į kompiuterių saugumą ir įsilaužėlius. Taip pat tinklalapyje saugomos nuorodos į “nulaužtus” tinklalapius.

Jungtinis tinklalapis, kaip tikimasi, bus geriausias šaltinis norintiems sužinoti naujienas iš kompiuterių saugumo srities.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.