aA
Grupė technologinių kompanijų, tarp kurių yra "Microsoft" bei "Yahoo!", antradienį susitarė dėl bendros tiesioginių žinučių paslaugos kūrimo.
Tiesioginių žinučių perdavimo rinkos lyderė kompanija "America Online" (AOL) neprisidėjo prie žinučių sistemos standartizavimo.

AOL, turėdama 160 milijonų registruotų vartotojų, atkakliai priešinasi naujai idėjai, motyvuodama vartotojų privatumo ir saugumo užtikrinimu.

Kritikų teigimu, AOL veiksmai yra ganėtinai keisti. Tas pats būtų jei telefono ryšį užtikrinanti bendrovė draustų savo vartotojams skambinti į kitos paslaugų teikėjos tinklus.

Tiesioginių žinučių paslaugų kompanijos "Odigo" atstovo teigimu, bus imtasi priemonių, siekiant įtikinti AOL, jog privatumo ir apsaugos klausimas yra greitai išsprendžiamas.

Koalicija, siekianti standartizuoti šią rinką, užtikrins programinės įrangos suderinamumą vartotojui netgi tada, jei jis užsiregistravęs tik vienoje iš šią paslaugą teikiančių kompanijų.

"IMUnified" vadinamos sistemos kūrime dalyvauja tokios firmos kaip "AT&T", "ExciteAtHome", "Microsoft", "Odigo", "Phone.com", "Prodigy", "Tribal Voice" ir "Yahoo!".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.