aA
“MP3Board” antradienį pranešė apie naują skaitmeninę teisių apsaugos technologiją, pavadintą “LinkBlaster”, kuri kopijavimo teisių savininkams leis elektroniniu būdų panaikinti Interneto nuorodas į neteisėtai sukurtas muzikines bylas.
“LinkBlaster” technologija leidžia muzikos autorinių teisių savininkams užsiregistruoti, peržiūrinėti nuorodas į muzikines bylas ir puslapius, rastus “MP3Board” skelbimų duomenų bazėje, bei automatiškai trinti nuorodas į neteisėtus darbus. “LinkBlaster” paslaugos yra automatizuotos. Jos leidžia tvarkyti kopijavimo teisę turinčiųjų sąskaitą (account), automatiškai trinti nepageidaujamas nuorodas, bei teikia galimybę elektroniniu būdu prižiūrėti, kad būtų skelbiamos tik teisėtos nuorodos.

Birželio 2 dieną “MP3Board” pateikė ieškinį “RIAA“ (Recording Industry Association of America), kad ši atlygintų žalą už tai, kad buvo laikinai sustabdyta “MP3Board” svetainės veikla. Tai buvo padaryta todėl, kad ji skelbusi nuorodas į kitas svetaines, kurias “RIAA” laikiusi neteisėtomis.

Susipažinti su “MP3Board” “LinkBlaster” technologija galima jų svetainėje "MP3Board.com", tačiau kopijavimo teisių savininkams gali būti pasiūlyta aplankyti ir kitas svetaines, kuriose yra informacija susijusi su skaitmenine teisių apsauga -“Digital Millennium Copyright Act”, leidžiančia naikinti tokio tipo nereikalingas nuorodas ir bylas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.