aA
Maždaug 115 raketinio kreiserio “USS McFaul” įgulos narių gavo “Palm V” kišeninius kompiuterius, galinčius susisiekti tarpusavyje belaidžiu ryšiu.
Pasak “ScoutSync” programinės įrangos, veiksiančios kreiseryje, kūrėjų, mažieji kompiuteriai pakeis nepatogias užrašų knygeles ir popieriaus skiautes.

Pradžioje kišeniniais kompiuteriais bus siunčiamas ir priimamas elektroninis paštas, derinami dienos ir savaitės darbų tvarkaraščiai. “Palm” kompiuteriais bus lengviau derinti duomenų bazes ir įvairius sąrašus. JAV Jūrų laivyno pareigūnai tikisi, kad naudojant “Palm V” įtaisus bus galima dvigubai greičiau keistis svarbia informacija.

Be to, pasak atsakingų laivyno asmenų, tokiu būdu kariai greičiau susipažins su kompiuterinėmis technologijomis ir išmoks jas taikyti tarnyboje.

115 naujų kišeninių kompiuterių buvo išdalinti vyresniems karininkams ir už kitų įgulos narių veiklą atsakingiems jūrininkams. Laive bendrovė “Clarinet Systems” sumontavo 32 infraraudonųjų spindulių jungtis, per kurias visi kišeniniai laivo kompiuteriai apjungiami į vieną tinklą. Infraraudonaisiais spinduliais jūrininkai susisieks duomenų bazėmis, gaus užduotis tiesiai į dienotvarkę, esančią “Palm” kompiuteryje.

Metų pradžioje “Palm” kompiuterius gavo dar 2000 JAV Atlanto laivyno karininkų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.