aA
Jaunimo informacijos biuras, platinantis tarptautinius jaunimo, studento, moksleivio ir pedagogo pažymėjimus, siūlo naujas galimybes keliauti, ilsėtis ir uždarbiauti.
Beprasidedančiam kelionių ir pramogų sezonui siūlomos naujos įspūdingos nuolaidos, katalogai-gidai ir mokėjimo-nuolaidų kortelės. Sparčiau nei praėjusiais metais didėja pažymėjimų platintojų ir savininkų ratas.

Jaunimo informacijos biuras platina tarptautinius studento ir moksleivio pažymėjimus ISIC, jaunimo nuo 12 - kos iki 26-erių metų - "EURO<26", ir pedagogo - ITIC. Šių pažymėjimų įsigijimo vajus kyla baigiantis sesijų ir egzaminų įkarščiui, prieš pat keliones.

Šį sezoną tarptautinių pažymėjimų nuolaidos teikiamos 350 vietų Lietuvoje ir keliasdešimtyje tūkstančių vietų 95-iose Europos ir pasaulio šalyse. Šie pažymėjimai populiarėja, nes Lietuvos jaunimas kasmet plačiau atveria duris į pasaulį. Statistinių tyrimų duomenimis bent kartą per metus svetur išvyksta per 300.000 jaunų žmonių iki 29-erių metų.

Pasak Rasos Mastauskaitės, Jaunimo informacijos biuro atstovės, šį sezoną jaunimo ir studentų laukia nemažai naujienų. Liepos pirmosiomis dienomis pirmąkart žada pasirodyti pirmasis "EURO<26" katalogas - kelionių vadovas "EURO<26 vadovas".

Jame bus ne tik duomenys apie nuolaidas, bet ir kita jaunimui reikalinga informacija - ko reikia vykstant konkrečiai į Angliją ar JAV, kur svečioje šalyje kreiptis pagalbos, aktuali informacija apie laisvalaikį, gyvenimo būdą ir net socialinė informacija, pavyzdžiui, apie svaigalų poveikį", - pristato naujieną Rasa Mastauskaitė.

Šio ir kitų pažymėjimų suteikiamos privilegijos bei nuolaidos išvardintos šiomis savaitėmis atnaujintuose kataloguose ir interneto svetainėje www.lsyt.lt.

Bene daugiausiai Lietuvoje pasikeitė Europos jaunimo pažymėjimas "EURO<26". Nuo šių metų birželio pabaigos Jaunimo informacijos biuras ir Lietuvos taupomasis bankas (LTB) išleido naujieną - "MAESTRO EURO<26" kortelę. Įsigyjant integruotą mokėjimo-nuolaidų kortelę mokėti reikia tiek pat, kaip ir už pažymėjimą. Turint "LTB MAESTRO EURO<26" mokėjimo kortelę galima naudotis visomis nuolaidomis, o kartu gryninti pinigus, atsiskaityti už paslaugas, mokėti tos šalies valiuta, kurioje esama.

Europos jaunimo kortele "Euro<26" kasmet naudojasi apie 2,5 mln. jaunų žmonių, Lietuvoje - apie 5 tūkst. ISIC pažymėjimo prekėms ir paslaugoms teikiamomis nuolaidomis naudojasi apie 20 tūkst. Lietuvos moksleivių ir studentų, o visame pasaulyje virš 3 mln. jaunimo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.