aA
Pasak Ladislavo Spaceko, 63 metų prezidentas atgauti jėgų išvyko į Lanio pilį, esančią už 40 kilometrų į vakarus nuo Prahos.

Buvęs rūkorius ir grįžęs į darbą bus stebimas gydytojų. "Į prezidento programą įtrauktas ir sveikimas. Jį prižiūrės gydytojai", sakė L. Spacekas.

V. Havelas į ligoninę buvo paguldytas antradienį, paūmėjus chroniškam bronchitui.

Gydytojai paskyrė jam gydymą antibiotikais, baimindamiesi, kad dėl infekcijos gali atsirasti komplikacijų V. Havelo plaučiuose.

Dėl ligos V. Havelas atšaukė vizitą į Lenkiją, kur Gniezno mieste vyko regiono prezidentų susitikimas, šią savaitę jis atsisakė kelionių į Turkiją ir Rumuniją. Pasak L. Spaceko, naujos vizitų datos kol kas nepaskirtos.

V. Havelo sveikata pašlijo 1996 metais, kai, šalinant piktybinį auglį, jam buvo išoperuota dalis dešiniojo plaučio. Po šios operacijos jis gydėsi plaučių uždegimą ir du kartus sunkiai sirgo 1998 metais, kai trūko storoji žarna.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.