aA
Dešimtys vyrų, nešini naujais kastuvais, sunkiai ėjo į palaidojimo vietą prie bažnyčios, kur prieš tris dienas susidegino apie 500 sektos narių.

Prieš laidotuves atsisveikinti su artimaisiais į bažnyčią susirinko maždaug 100 žmonių. Jiems į lavonų krūvą buvo leidžiama pažvelgti pro langus.

Kai kurie žmonės tyliai verkė, prie nosių laikydami rozmarino pumpurus, nes lavonai po rytinio lietaus pradėjo pūti ir nuo jų trenkė baisi smarvė.

Čia vietos policininkai pamatė dar vieną šiurpų vaizdą. "Dešimties Dievo įsakymų atnaujinimo judėjimo" sektos namų vietoje jie nukasė neseniai išlietą cemento sluoksnį ir aptiko didelį drėgną urvą, kuriame buvo bent 20 negyvėlių. Išpuoselėtame sektos darže buvo rasta dar daugiau sektos aukų.

Vietos gyventojas, pagyvenęs ūkininkas pasakojo, kad šioje vietoje gyveno tylūs kuklių poreikių žmonės. Tačiau, pasak jo, pastaraisiais mėnesiais čia tapo neramu. Sektos lyderiai, reikalavę, kad sekėjai bendrautų tik gestų kalba, išpranašavo, jog naujojo tūkstantmečio priešaušryje, Naujųjų metų išvakarėse, ištiks pasaulio pabaiga.

Kai pranašystė neišsipildė, sekėjai ėmė abejoti savo vadovais, tarp kurių buvo ekskomunikuotų kunigų ir vienuolių. Kai kurie netgi pareikalavo grąžinti pinigus ir turtą, kuriuos jie atidavė, kad galėtų įstoti į sektą.

Tad kulto vadovai pratęsė Armagedono datą ir "garantavo, kad jis tikrai bus", sakė vietos gyventojas Faustine Tirenderana (Faustinas Tirenderana).

Nors sudegęs maldų kambarys iš pradžių atrodė tarsi masinės ritualinės savižudybės vieta, daug aukų tikriausiai nepakluso vadų nurodymams, mano F. Tirendarana.

Kol kas nežinoma, ar tarp žuvusiųjų yra sektos įkūrėjas, buvęs charizmatinis politikos lyderis Josephas Kibwetere (Džozefas Kibveterė).

Vietos žmonių pasakojimais, skurstančiame žemės ūkio rajone įkūręs sektą, J. Kibwetere labai praturtėjo apkvailintų savo sekėjų sąskaita.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.