aA
Privatus internetinis tinklalapis išspausdino slaptą JAV CŽV (Centrinės žvalgybos valdybos) apžvalgą, kuri buvo paruošta Japonijos žvalgybos pareigūnams, apsilankiusiems agentūros būstinėje 1998.
Pranešimą, kuriame buvo pateikti CŽV biudžeto bei personalo duomenys, atspausdino 64 metų niujorkietis architektas Johnas Youngas. Jis pasirinko tinklalapį, kuriame buvo pateikti įvairūs vyriausybės dokumentai susiję su žvalgybos tarnybomis nuo 1996m.

Praėjusį mėnesį J.Youngas išspausdino neredaguotą slaptą CŽV grupės, 1953 metais veikusios Irake, istoriją. Pirmą kartą gerokai apkarpyta jos versija buvo publikuota “The New York Times” tinklalapyje.

J.Youngas teigė, kad CŽV duomenis gavo elektroniniu paštu iš anoniminio šaltinio Japonijoje dar 1998 metais.

CŽV atstovas spaudai Billas Harlow nekomentavo dokumentų, tačiau vyresnysis žvalgybos pareigūnas teigė, kad 1998m. CŽV būstinėje buvo apsilankę Japonijos pareigūnai, kad gautų pranešimą.

“Viešas duomenų atskleidimas kelia nerimą”, teigė pareigūnas. “Negalima pasakyti, kad ši informacija yra nereikšminga. Mums visada kelia nerimą kokios nors klasifikuotos informacijos viešas atskleidimas”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.