aA
Seimo nariai dar ne visiems atsakinėja į elektroninio pašto laiškus. Tyrimo metu 137 parlamentarams Seimo svetainėje nurodytais elektroninio pašto adresais buvo išsiųstos elektroninės žinutės. Atsakymus atsiuntė tik 30 Seimo narių.
Parlamentarams elektroniniu paštu buvo pateikti keli klausimai: kiek laiko jie naudojasi internetu bei elektroniniu paštu, ar domisi naujausiomis technologijomis ir ką mano apie informacinės visuomenės kūrimą Lietuvoje.

Jeigu Seimo nariai neturi laiko atsakinėti į šiuos klausimus, laiške jų buvo prašoma tik atsiųsti patvirtinimą, kad gavo klausimus.

Greičiausiai - praėjus vos dviem valandoms po laiško išsiuntimo - atsakė centristas Algis Čaplikas. Pusantros valandos vėliau atsakymą atsiuntė Seimo narė Laima Andrikienė, kuri trumpai atsakė į užduotus klausimus. Per 4 valandas atsakymą suspėjo atsiųsti ir konservatorius Sigitas Čirba.

Vėliausiai - daugiau nei po savaitės - atsakymus atsiuntė "Socialdemokratija 2000-ieji" frakcijos narys Dainius Paukštė bei ekspremjeras Gediminas Vagnorius.

Į išsiųstus laiškus neatsakė nė vienas Lietuvos demokratinės darbo partijos (LDDP) atstovas Seime.

Atsakymo nebuvo sulaukta ir iš Nepriklausomos frakcijos narių.

Kaip teigė Seimo informacijos technologijų (IT) skyriaus vedėjas Jonas Milerius, beveik visi parlamentarai savo kabinetuose turi prie interneto prijungtą kompiuterį. Tik keli Seimo nariai nepanoro, kad jų kabinetuose būtų kompiuteris.

"Lietuvos rytas"