aA
Kompanija “Sun Microsystems” nusprendė išleisti taikomųjų programų rinkinio “StarOffice” išeities tekstus pagal viešąją GNU licenciją (GNU GPL – GNU General Public Licence).
Šis sprendimas nudžiugino neseniai vykusio O’Reilly vardu pavadinto atviro kodo kūrėjų suvažiavimo, vykusio Kalifornijoje, dalyvius.

“Sun” atstovai mano, kad “StarOffice” gali pakeisti “Microsoft Office 2000”, ji veikia “Windows”, “Linux”, OS/2 ir “Solaris” operacinėse sistemose.

Vasaros pabaigoje arba rudens pradžioje “Sun” taip pat ketina išleisti internetinę “StarOffice” versiją. Ji bus nemokama, bet kompanija dar nenusprendė ar verta išleisti ir programos išeities tekstą.

“StarPortal” leis vartotojams atlikti tas pačias užduotis, kaip ir “StarOffice”, naudojant naršyklę, kurioje veikia “Java” priedai.

Kompanijos, teikiančios programų nuomos paslaugas, gali leisti vartotojams naudotis šia programa už mokestį, bet “StarPortal” taip pat galima nemokamai įdiegti į didesnių korporacijų tarnybines stotis ir vietiniame tinkle leisti neribotą jos naudojimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.