aA
Elektroninis sekimas tinkle sunaikins visas privatumo užuomazgas. Laikas prie to priprasti.
Britų ir amerikiečių teisininkų konferencijoje šią savaitę buvo pareikšta, jog vyriausybės neturi kitų būdų kovoti su organizuotu nusikalstamumu skaitmeniniame amžiuje.

Didžiosios Britanijos parlamentas svarsto daug diskusijų keliantį įstatymą dėl priverstinės programinės įrangos įdiegimo kompanijose. Jos dėka įgalioti asmenys turėtų teisę perimti ir atkoduoti bet kokią elektroninio laiško žinutę.

Nei viena vakarų šalis dar neturi įteisintos skaitmeninių duomenų sekimo sistemos, išskyrus JAV. JAV "Echelon" palydovinio sekimo sistema leidžia perimti elektroninius laiškus, faksus bei telefonų pokalbius.

Buvęs CŽV ir FTB vadovas teigė, jog šios priemonės galbūt ir atrodo grėsmingos šiandien, tačiau žmonės prie jų pripras.

Tik maža dalis organizacijų įtaria jog jų veiklą kibernetinėje erdvėje seka vyriausybė.

Įstatymų gynėjai laukia kada galės "susikauti" su organizuotomis tarptautinio masto nusikaltėlių grupuotėmis, bet kol kas pagrindiniai jų priešai - asmeninės teisės į privatumą gynėjų grupės.

Nusikaltėliai naudojasi internetu "plaunant" pinigus, įsiskverbia į duomenų bazes ir koordinuoja savo veiksmus arba bendrauja užkodavę žinutes galingų kriptografinų sistemų pagalba. Tai labai apsunkina policijos darbą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.