aA
Sulaikytųjų tautybė, pavardės bei sulaikymo vieta neskelbiama. LŽ pavyko sužinoti tik tiek, kad vakar popiet įtariamieji buvo apklausiami Vilniaus policijos areštinėje.

Bylą tiriantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Justas Laucius kategoriškai atsisakė komentuoti bet kokias su byla susijusias detales. LŽ duomenimis, įtariamuosius žmonių pagrobimu buvo planuota sulaikyti jau praėjusios savaitės viduryje, tačiau sutrukdė liepos 15 d. spaudoje pasirodžiusios publikacijos.

Pasak pareigūnų, nusikaltėliai taip pat skaito laikraščius, todėl bylos interesais bet kokia informacija apie policijos ir prokuratūros veiksmus ieškant nusikaltėlių yra ribotina.

LŽ pavyko sužinoti ir tai, kad pirmieji trys sulaikytieji nėra paskutiniai. Nepaisant visų teisėtvarkos pareigūnų pastangų, G.Kiesus, jo sūnus Valdas bei asmeninis vairuotojas A.Galminas iki šiol nerasti. Viltys, kad jie tebėra gyvi ir sveiki, pamažu blėsta.

G. ir V.Kiesų bei A.Galmino paieška buvo paskelbta liepos 8 d., kai nesulaukę dar liepos 6 d. namo sugrįžti turėjusių vyrų į policiją kreipėsi jų namiškiai. G.Kiesus kartu su vairuotoju iš Mažeikių į Vilnių išvažiavo liepos 6 d. apie 7.30 val. Vakare sostinės tarptautiniame oro uoste jie turėjo pasitikti iš Anglijos parskridusį G.Kiesaus sūnų Valdą. Vakare G.Kiesus mobiliuoju telefonu žmonai pranešė, kad iš Vilniaus jau važiuoja namų link, tačiau juose taip ir nepasirodė.