aA
Gruzijos užsienio reikalų ministerija išsiuntė protesto notą Rusijai, reaguodama į Rusijos artilerijos sistemų „Smerč“ dislokavimą Pietų Osetijoje gruodžio mėn. pradžioje, praneša „Interfax“.
Stop
Stop
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)

Nota buvo perduota per Šveicarijos ambasadą. Diplomatiniai Gruzijos ir Rusijos santykiai nutrūko po 2008 m. rugpjūčio mėn. karo. Konsulų funkcijas atlieka Rusijos ir Gruzijos sekcijos, sukurtos prie Šveicarijos ambasadų (Tbilisyje ir Maskvoje).

Anksčiau oficialusis Tbilisis jau išreiškė nepasitenkinimą „Smerč“ sistemų dislokavimu Pietų Osetijoje. Agentūra „Novosti-Gruzija“ pranešė, kad Gruzijos užsienio reikalų ministerija tai traktavo kaip Susitarimo dėl įprastų Europos ginkluotųjų pajėgų pažeidimą ir grėsmę stabilumui Kaukazo regione. Ministerija pakartojo, kad Pietų Osetiją laiko okupuota Gruzijos teritorija.

Savo pretenzijas Gruzijos užsienio reikalų ministerija išsakė JAV, Prancūzijos, Vokietijos ir Didžiosios Britanijos ambasadoriams.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.