aA
Jonavos rajono apylinkės teismas baigė nagrinėti penkiolikmečio, pernai lapkričio mėnesį įžūliai apvogusio NORD/LB banko Jonavos skyrių, bylą bei jį lygtinai nuteisė dvejiems metams.
Iš teismo salės Ilja Zakijevas paleistas tą pačią dieną. Lietuvos radijo korespondentė Jurgita Činkienė praneša, kad beveik 19 tūkst. litų, kuriuos iš banko pagrobė I.Zakijevas, turės sugrąžinti nepilnamečio tėvai.

Padaręs nusikaltimą, I.Zakijevas beveik du mėnesius slapstėsi. Jis sulaikytas sausio pabaigoje viename iš sostinės bankų.

Įtar­ti­nai po ban­ko patalpas vaikš­ti­nė­jan­tis pa­aug­lys pa­trau­kė ban­ko ap­sau­gos dar­buo­to­jų dė­me­sį, ir šie iškvietė policiją. Pa­rei­gū­nams I.Za­ki­je­vas ėmė pa­sa­ko­ti ne­va Jo­na­vo­je ap­vo­gęs ban­ką. Teisme Zikijevas teigė, kad į kitą banką nuėjęs tik todėl, kad norėjo būti sulaikytas ir pavargo slapstytis. Ban­ką Jo­na­vo­je I.Za­ki­je­vas ap­vo­gė die­ną. Ma­no­ma, kad pri­tai­kęs tin­ka­mą mo­men­tą ir iš­vy­dęs iš­ei­nan­čią ban­ki­nin­kę, va­gi­šius ga­lė­jo pa­tek­ti į tar­ny­bi­nes pa­tal­pas, o iš jų - į ka­są.

Per­žiū­rė­ję fil­muo­tą me­džia­gą, ty­ri­mą at­lie­kan­tys pa­rei­gū­nai nu­sta­tė pa­aug­lio as­me­ny­bę.

Kaip savo artimiesiems pasakojo pats I.Zakijevas, apvogęs banką jis su pinigais grįžo namo, juos perskaičiavo ir išvažiavo į Kauną. Penkis šimtus litų Zakijevas sakė išleidęs prekybos centre “Maxima”, paskui nuvažiavęs į Urmo bazę ir čia nusipirkęs naujų drabužių.

Tačiau bazėje, pasak nepilnamečio, iš jo neva nepažįstami jaunuoliai visus pinigus atėmė, o jam liko tik 500 litų. Su jais nepilnametis pasakoja pragyvenęs beveik du mėnesius. I.Zakijevo teigimu, jis nakvodavo laiptinėse, pas įvairius naujus pažįstamus Kaune ir Klaipėdoje.

Pasak paauglio motinos, sūnus sakė, kad banko apvogti neplanavo ir vagystei nesiruošė, mintis įsibrauti į banką jam kilo akimirksniu.

Lietuvos radijas