aA
Seimo rinkimuose dauguma Lietuvos gyventojų balsuotų už Lietuvos socialdemokratų partiją (LSDP). Tai rodo apklausa, kurią liepos 5-9 dienomis atliko visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras "Vilmorus". Apklausos duomenis šeštadienį paskelbė dienraštis "Lietuvos rytas".
Apklausos duomenimis, už kadenciją baigusio prezidento, dabartinio premjero Algirdo Brazausko vadovaujamą LSDP balsuotų 33,1 proc. respondentų. Tai yra daugiau kaip 2 proc. daugiau nei prieš mėnesį - birželį už socialdemokratus būtų balsavę 30,8 proc. apklaustųjų.

Antrojoje vietoje būtų buvusio premjero Rolando Pakso vadovaujama Lietuvos liberalų sąjunga, už kurią savo balsus atiduotų 9,7 proc. gyventojų. Prieš mėnesį už liberalus būtų balsavę 9,1 proc. respondentų.

Per mėnesį šoktelėjo Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) populiarumas, už kuriuos balsuotų 6,9 proc. apklaustųjų. Prieš mėnesį konservatoriai buvo penktojoje vietoje ir tuomet juos rėmė 5,2 proc. gyventojų.

Ketvirtojoje vietoje išliko gegužę susivienijusios Lietuvos krikščionių demokratų partijos ir Krikščionių demokratų sąjungos Krikščionys demokratai, už kuriuos balsuotų 5,9 proc. rinkėjų. Jų populiarumas per mėnesį smuktelėjo - birželį juos rėmė 7,4 proc. gyventojų.

Seimo pirmininko Artūro Paulausko vadovaujama Naujoji sąjunga iš trečiosios vietos smuktelėjo į penktąją. Už socialliberalus dabar balsuotų 5,3 proc. apklaustųjų, o prieš mėnesį juos rėmė 7,7 proc. gyventojų.

Apklausos duomenimis, likusios partijos pagal proporcinę sistemą nepatektų į Seimą, nes nesurinktų privalomų penkių procentų balsų.

Kęstučio Glavecko vadovaujamai Centro sąjungai balsus atiduotų 3,4 proc. apklaustųjų, už Ramūno Karbauskio Lietuvos valstiečių partiją balsuotų 2,1 proc. gyventojų, už Stanislovo Buškevičiaus "Jaunosios Lietuvos", naujųjų tautininkų ir politinių kalinių sąjungą - 0,9 proc. apklaustųjų.

Lietuvos laisvės sąjungai atitektų 0,7 proc. balsų, Lietuvos lenkų rinkimų akcijai ir Nuosaikiųjų konservatorių partijai - po 0,6 proc. balsų. Už Lietuvos rusų sąjungą balsuotų 0,5 proc. rinkėjų, už Naujosios demokratijos partiją - 0,4 proc. apklaustųjų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.