aA
Šalies prokuratūros ir Vidaus reikalų ministerijos "garbės reikalu" prezidentas Aleksandras Lukašenka pavadino prieš dvi savaites Baltarusijoje dingusio Rusijos visuomeninės televizijos (ORT) operatoriaus Dmitrijaus Zavadskio paieškas.
Interviu žurnalistams penktadienį Minske jis sakė, kad D. Zavadskis "jokio pavojaus Baltarusijos specialiosioms tarnyboms nekėlė". "Tai provokacija", įsitikinęs A. Lukašenka.

Iš prezidento žodžių buvo galima suprasti, kad ORT vadovybė žino tam tikras detales, susijusias su operatoriaus dingimu. "Jūs turite daug ką pasakyti apie Zavadskį", pareiškė A. Lukašenka, kreipdamasis į interviu dalyvavusį ORT žurnalistą Dmitrijų Novožilovą.

Prezidentas sakė žinąs, kad į ORT vadovus kreipėsi keli žmonės, kurie pareikalavo už operatorių išpirkos. "Kilus įtarimui, kai kas jau sulaikytas", sakė A. Lukašenka.

"Būtinai rasime Dmitrijų, o kaltininkams aš savo rankomis nusuksiu galvas", pabrėžė Baltarusijos vadovas.

A. Lukašenka taip pat sakė, kad prieš kelias dienas neaiškiomis aplinkybėmis Lenkijoje dingęs vienas iš buvusių Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos darbuotojų Olegas Baturinas jau rastas.

"Baturiną rado JAV ambasadoje Minske", pareiškė A. Lukašenka, atsakydamas į "Interfax" korespondento klausimą, kaip vyksta O. Baturino dingimo aplinkybių tyrimas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.