aA
1999 metais JAV areštuotas ir neseniai prieš šios šalies teismą stojęs buvęs Ukrainos premjeras Pavelas Lazarenka dar kartą pareiškė neturįs nieko bendra su šalies generalinės prokuratūros jam inkriminuojamais deputatų Vadimo Getmano ir Jevgenijaus Ščerbanio nužudymais.
Antrankiai
Antrankiai
"Kad padarytum tokį nusikaltimą - reikia labai svaraus pagrindo ir motyvų. O aš jų neturėjau, ir negalėjau turėti", - sakė jis interviu laikraščiui "Ukrainskaja pravda" San Franciske (JAV).

"Manau, kad teismui įpusėjus aš papasakosiu apie tai išsamiau. Aš daug apie tai žinau. Dabar galiu pasakyti tik tiek - remiantis medžiaga, kurią mano advokatai surinko Ukrainoje, man pavyks įrodyti, kad trys žmonės, kuriems "užkorė" žmogžudystę Generalinė prokuratūra, šito nepadarė".

"Aš nebuvau ir nesu susijęs su tomis žmogžudystėmis. Ir tai bus įrodyta pakeitus Ukrainoje valdžią ir man grįžus į šalį. Esu persekiojamas vien dėl politinių motyvų", - kalbėjo P.Lazarenka.

Dabar "galiu tik pažadėti, kad jau labai greitai jūs išgirsite begalę įdomios informacijos teisme", - pridūrė jis.

Baigdamas buvęs Ukrainos premjeras pareiškė tikįs pergale ir pranešė, jog teismas baigsis "daugiausia po 3 mėnesių".

Prieš San Francisko teismą stojęs P.Lazarenka kaltinamas legalizavęs neteisėtai gautus 114 mln. dolerių.

Ekspremjeras, vadovavęs Ukrainos vyriausybei nuo 1996 iki 1997 metų, kaltinamas neteisėtai išvežęs iš šalies milijonus dolerių ir plovęs lėšas per Amerikos bankus.

Šveicarijos teismas P.Lazarenką už akių nuteisė už tokį pat nusikaltimą, o tėvynėje jam pateikti kaltinimai nužudžius du Aukščiausiosios Rados deputatus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.