aA
Rusijos audito rūmų vadovas Sergejus Stepašinas mano, kad prieš aštuonerius metus įvestos ypatingosios ekonominės zonos veikla Kaliningrado srities teritorijoje yra neefektyvi.
Tai jis pareiškė penktadienį Sankt Peterburge vykusiame Rusijos Šiaurės Vakarų federalinės apygardos kontrolės institucijų vadovų pasitarime.

Įvedus srities teritorijoje neapmokestinamos prekybos režimą, S.Stepašino žiniomis, į jos teritoriją prekių įvežama daugiau nei išvežama. Jis pabrėžė, kad importuojamos ne technologijos, o prekės ir paslaugos.

Be to, pažymėjo Audito rūmų vadovas, sritis gauna per mažai investicijų, todėl regionas "finansine prasme labai priklauso federalinio centro". "Ši zona yra laisva korupcijai ir grobstymui vešėti", -apibendrino jis.

S.Stepašinas taip pat pranešė, kad Audito rūmai numato šį rugsėjį apsvarstyti patikrinimo, kaip panaudojamos federalinės lėšos Kaliningrado srityje, rezultatus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.