aA
Talibano atstovas penktadienį pagrasino, kad šios organizacijos žmonės atakuos amerikiečių ir Pakistano karines pajėgas, jeigu šios nenutrauks talibų ir "Al Qaeda" partizanų persekiojimo Pakistano ir Afganistano pasienyje.
"Mes surengsime daugiau atakų prieš tarptautinės koalicijos pajėgas, jeigu jos tęs mūsų medžioklę", - sakė talibų atstovas Abdulas Latifas Halimis per arabų televiziją "Al Jazeera"; jo kalba buvo įrašyta juostoje.

Jis sakė, kad Talibano vadovas mula Mohammedas Omaras (Mohamedas Omaras) yra saugus.

"Pakistano vyriausybė pradėjo operaciją prieš mus. Todėl mes pradėsime operaciją prieš juos. Jie uždarė Pakistano ir Afganistano sieną, tad kaip jie gali sakyti, kad talibai ją kerta. Mes pulsime amerikiečių pajėgas prie tų sienų", - sakė A.L. Halimis.

Penktadienio rytą kitas talibų atstovas suabejojo, jog Pakistano pajėgų apsuptoje vietovėje yra Osamos bin Ladeno artimiausias bendražygis.

"Mano turima informacija, dr. Aymano al-Zawahrio (Aimano al Zavario) nėra tame rajone", - tvirtino buvusio talibų režimo gynybos ministras mula Obaidullahas Akhundas (Obaidula Achundas).

Pakistano ir Afganistano pasienyje Pietų Vaziristano teritorijoje dar nuo antradienio vyksta įnirtingi mūšiai. Ketvirtadienio vakare buvo paskelbta nuomonė, kad talibai taip priešinasi todėl, kad čia yra minėtasis A. al Zavaris.

"Net jeigu jis yra ten, bus labai sunku paimti jį gyvą. Musulmonai jį remia visur. Žmonės padės jam pasitraukti iš ten. O jeigu jam nepavyks pabėgti, jis pasirinks kankinio likimą", - sakė O.Akhundas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.