aA
Maskvos Basmano teismas pratęsė buvusio naftos bendrovės "Jukos" vadovo Michailo Chodorkovskio kalinimo terminą iki gegužės 25 dienos, patenkindamas prokuratūros prašymą.
Michailas Chodorkovskis
Michailas Chodorkovskis
© EPA-ELTA
Valstybės kaltintojas Valerijus Lachtinas pareiškė, kad pakeitus kardomąją priemonę buvęs "Jukos" vadovas gali pasislėpti nuo tardytojų, daryti spaudimą liudininkams, taip pat tęsti nusikalstamą veiklą.

Rusijos generalinė prokuratūra verslininką kaltina pagal septynis Baudžiamojo kodekso straipsnius.

M..Chodorkovskis buvo areštuotas 2003 metų spalio 25 dieną pagal kaltinimus ekonominiais nusikaltimais bei vengimu mokėti mokesčius ir jau iš kalėjimo kameros paskelbė atsisakąs "Jukos" vadovo įgaliojimų. Jeigu M.Chodorkovskis bus pripažintas kaltu, jam gresia iki 10 metų kalėjimo.

Daugelis politikų ir verslininkų vertina ""Jukos" bylą" kaip valdžios atstovų, suinteresuotų peržiūrėti privatizacijos rezultatus, užsakymą. Tačiau Rusijos prokuratūros institucijos sako, kad jos vadovaujasi tik įstatymais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.