aA
Griaudėjo sprogimai, kaukė sirenos Bagdade prie JAV vadovaujamos administracijos pastato. Penktadienio vakaras - karo su Iraku metinių išvakarės. Po minosvaidžių ugnies ar raketų sprogimų nuaidėjo dar du sprogimai. Tačiau JAV kariškių atstovas sako dar neturįs informacijos apie aukas ar sugriovimus.
Bagdade griaudėjo sprogimai
Bagdade griaudėjo sprogimai
JAV valstybės sekretorius Colinas Powellas (Kolinas Pauelas) jau išvykęs į Saudo Arabiją; penktadienį jis kelias valandas praleido štabo patalpose.

Pastatų kompleksas, kuris vadinamas Žaliąja zona, - dalis nuverstojo Irako prezidento Saddamo Husseino (Sadamo Huseino) rūmų. Į jį vis taikosi leisdami raketas ir šaudydami iš minosvaidžių partizanai.

JAV paskirtas Irako administratorius Paulas Bremeris (Polas Bremeris) per CNN televiziją iš tos pačios Žaliosios zonos netrukus po sprogimų aiškino, kad sprogimai tikriausiai aidi iš vietovės atokiau Žaliosios zonos. "Bet mes tiksliai dar nežinome. Visa tai ką tik įvyko", - sakė jis.

Penktadienį, kovo 20 dienos vakare, lygiai prieš metus prasidėjo karo veiksmai Irake. Tą vakarą virš Irako kariuomenės pozicijų praskriejo amerikiečių karo lėktuvai, atakavę jas ir objektus šalies sostinėje Bagdade.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.