aA
Už kyšio priėmimą sulaikyto Valstybinės darbo inspekcijos Panevėžio skyriaus viršininko pavaduotojo Algirdo Mato Narbučio namuose per kratą rasta apie 3 tūkst. šovinių.
Bullets
Pasak Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pranešimo spaudai, A.M.Narbučio gyvenamajame name ir garaže tarnybos agentai rado apie 3 tūkstančius šovinių: revolverio tipo 7,62 kalibro bei 5,6 kalibro sportiniam šaudymui.

Pareigūnų žiniomis, A.M.Narbutis yra buvęs sportinio šaudymo meistras, jo namuose rasti ir du teisėtai laikomi lygiavamzdžiai medžiokliniai šautuvai. Tačiau jiems rasti šoviniai pagal rūšį ir kalibrą netinka, kol kas nėra ir dokumentų, patvirtinančių, kad šoviniai laikyti teisėtai.

STT Panevėžio skyriaus pareigūnai 65 metų AM.Narbutį 48 valandoms sulaikė ketvirtadienį įtarus, kad jis, būdamas valstybės pareigūnu, per du kartus priėmė kyšį - 600 JAV dolerių (2400 litų) už tai, kad pilnai nepašalinus visų nurodytų trūkumų, būtų leista atnaujinti vienos bendrovės veiklą, kuri buvo sustabdyta dėl darbo ir saugos darbe teisės aktų reikalavimų nesilaikymo.

A.M.Narbutis, Valstybinėje darbo inspekcijoje dirbantis nuo 1994 metų, buvo sulaikytas VDI Panevėžio skyriaus tarnybinėse patalpose. Šių patalpų kratų metu buvo rasti kaip kyšis gauti pinigai. Nemažos pinigų sumos rastos ir sulaikytojo namuose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.