aA
Pakistano pajėgos šiaurės vakarinėje šalies dalyje, vietos genčių gyvenamose teritorijose, apsupo iki 400 gerai ginkluotų "al Qaeda" smogikų, kurie, kaip manoma, gina "labai vertingą taikinį", pranešė armija.
Šautuvas
Šautuvas
"Regione, esančiame prie sienos su Afganistanu, apsupta nuo 300 iki 400 kovotojų", - per spaudos konferenciją sakė kariuomenės atstovas spaudai generolas majoras Shaukatas Sultanas (Šaukatas Sultanas).

"Įtariame, kad jie gina labai vertingą taikinį, tačiau dar nežinome, kas jis".

Pareigūnai yra pareiškę įtarimus, jog lengvais ir sunkiais ginklais besiginantys teroristai saugo vieną iš "al Qaeda" lyderių, gali būti, kad Osamos bin Ladeno pavaduotoją Aymaną al Zawahiri (Aimaną Zavahirį). Tačiau Sh.Sultanas pabrėžė, jog "nėra tikslios žvalgybinės informacijos", kad A.Zawahiris yra tame rajone.

"Tai tik prielaida", - pasakė jis.

Tūkstančiai karių apsupo 10 kilometrų ilgio ir 5 kilometrų pločio rajoną Pietų Vaziristane, kuriame yra genčių kaimai, apie 20 kilometrų nuo Afganistano pasienio, teigė Sh.Sultanas. "Rajonas apsuptas. Jį saugo vidinis ir išorinis karių žiedai", - pažymėjo atstovas spaudai.

Žuvo "mažiausiai du teroristai", pridūrė generolas majoras, vienas jų, kada 10 kovotojų grupė bandė išsiveržti iš apsupties.

Armijos puolimas prasidėjo ketvirtadienį. Iš pradžių tai buvo vietos genčių vadų, ieškomų už "al Qaeda" narių slėpimą, paieškos operacija, tačiau greitai ji virto kruviniausiu mūšiu nuo tada, kai prieš dvejus metus šiame pusiau autonominiame genčių gyvenamame regione buvo dislokuotos Pakistano pajėgos, turinčios kovoti su teroristais.

Ketvirtadienį žuvo 15 Pakistano karių, 13 laikomi dingusiais be žinios.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.