aA
Penktadienį buvo paskelbtas Centro sąjungos (CS) valdybos pareiškimas, kuriame teigiama, kad centristai nepritaria socialdemokratų lyderio Algirdo Brazausko Vyriausybės programai ir žada laikytis "konstruktyvios ir nuosaikios" opozicijos.
Kęstutis Glaveckas
© "Lietuvos žinios"
"Vyriausybės programa nėra tinkama racionaliam ir ekonomiškai naudingam valstybės ūkio vystymuisi", - teigiama pareiškime.

Be to, pasak CS lyderio Kęstučio Glavecko, "naujoje programoje nieko nėra pasakyta apie žmonėms šiandien aktualias problemas - sustabdytą indėlių grąžinimą, grąžintinos žemės ir pastatų kompensacijų išmokėjimą, pensinę reformą".

Centristai siūlo savo partneriams Seimo Jungtinėje frakcijoje - moderniesiems krikščionims demokratams ir Lenkų rinkimų akcijos atstovams - drauge parengti ir paskelbti alternatyvią Vyriausybės programą.

"13 CS komitetų jau sparčiai dirba šioje srityje ir tikisi palaikymo iš kitų Jungtinės frakcijos partijų komitetų", - teigiama pareiškime.

Ketvirtadienį opozicinėmis pasiskelbė Liberalų ir Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijos.

Prisijungdami prie jų pareiškimą dėl perėjimo į opoziciją paskelbė ir Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungos valdyba.

Jungtinė frakcija vienija tris centristus, tris moderniuosius krikščionis demokratus ir du Lenkų rinkimų akcijos atstovus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.