aA
Penktadienį Alytaus pataisos namų pareigūnai nuteistajam adresuotame pašto siuntinyje aptiko mobiliojo ryšio telefoną. Telefonas buvo paslėptas sulčių pakelyje. Kovo 19 dieną tarp iš pašto atvežtų nutiestiesiems adresuotų siuntinių buvo vienas, skirtas 40 metų Nikolajui B., sakoma Kalėjimų departamento pranešime spaudai.
Kartoninėje siuntinio dėžėje buvo įvairių maisto produktų – mėsos gaminių, sausainių, arbatos, kavos, sulčių, taip pat cigarečių.

Prižiūrėtojui įtartinas pasirodė ananasų sulčių „Max“ pakelis. Atidarius jį viduje aptiktas į prezervatyvą įkištas mobilusis telefonas „Siemens“ bei trumpas kroviklio laido galas su kištuku. SIM kortelės telefone nebuvo. Siuntinys atėjo iš Kauno. Nuteistasis pareigūnams prisipažino pažįstąs moterį, atsiuntusią jam maisto produktų su paslėptu telefonu.

Iš viso šešis kartus teistas pataisos įstaigoje jonavietis Nikolajus B. atsidūrė dėl vagystės. Jonavos rajono apylinkės teismo jam paskirta pusantrų metų laisvės atėmimo bausmė baigsis po penkių mėnesių. Per du pirmuosius šių metų mėnesius Alytaus pataisos namų pareigūnai aptiko ir paėmė 20 mobiliųjų telefonų bei 30 SIM kortelių, o 2003 metais – beveik 180 telefonų.

Alytaus pataisos namuose šiuo metu bausmę atlieka beveik 1400 ne pirmą kartą už nusikaltimus laisvės atėmimo bausme teistų vyrų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.