aA
Kauno apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl praėjusį birželį Karmėlavoje įvykdytų smurtinių nusikaltimų prieš kelias moteris - jos buvo žiauriai sumuštos bei išžagintos. Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras surašė kaltinamąjį aktą dviem Karmėlavos miestelio gyventojams, vienas iš kurių - nepilnametis.
Kaltinimai dėl sunkių kūno sužalojimų, išžaginimų bendrininkų grupėje, plėšimų bei viešosios tvarkos pažeidimo pareikšti niekur nedirbančiam, nevedusiam, jau du kartus teistam Vladimirui Ruseckiui (g. 1984 m.) bei šešiolikmečiui A. T., pranešė Kauno apygardos prokuratūra.

Praėjusių metų birželio 16-osios vakarą, apie 23.30 val. Kauno rajone, Karmėlavoje, netoli Pašlapių gatvės 6-ojo namo esančiuose krūmuose buvo užpultos dvi kartu ėjusios moterys. Jos buvo sumuštos kirvakočiu bei išžagintos.

Iš nukentėjusiųjų užpuolikai pagrobė mobiliojo ryšio telefoną bei rankines su jose buvusiais daiktais. Kartu buvo pagrobti ir vienoje rankinėje buvę nukentėjusiosios dokumentai.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad vienai iš nukentėjusiųjų užpuolikai sudavė 13, o kitai - 6 smūgius į įvairias kūno vietas. Moterims diagnozuotas nesunkus sveikatos sutrikdymas.

Po aštuonių dienų, birželio 24-ąją, Karmėlavos apylinkes pašiurpino naujas nusikaltimas. Krūmuose prie Vilniaus gatvės 4-ojo namo buvo rastos dvi stipriai sumuštos moterys. Kaip vėliau nustatyta, nusikaltėlių aukomis tapo į namus ėjusios motina ir dukra. Į įvykio vietą iškviesti medikai ir pareigūnai aukas rado griovyje, sunkios būklės, stipriai sumuštas, apiplėštas, išrengtas. Iš moterų buvo pagrobtas mobiliojo ryšio telefonas ir 5 litai.

Greitosios medicinos pagalbos automobiliu nukentėjusiosios buvo nuvežtos į Kauno medicinos universiteto akademines klinikas.

Tyrimo metu ekspertai nustatė, kad moterys buvo išžagintos, joms padarytos sunkios galvos smegenų traumos, suduodant smūgius kietu buku daiktu į smilkinio sritį. Jos taip pat patyrė daug kitų sužalojimų įvairiose kūno vietose.

Tą pačią naktį prieš minėtą nusikaltimą, apie 1 val. prie pėsčiųjų perėjos, esančios netoli 4-ojo Vilniaus gatvės namo Karmėlavoje, neblaivus vyras be jokios priežasties užpuolė praeivius. Mosuodamas kirvakočiu, jis moteriai sužalojo plaštaką, o jos draugui smogė į galvą. Užpultiesiems buvo nustatytas nedidelis sveikatos sutrikdymas.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Artimiausiomis dienomis Kauno rajono apylinkės teisme turėtų būti pradėta nagrinėti dar viena baudžiamoji byla, kurioje tie patys Karmėlavos gyventojai kaltinami kitais nusikaltimais.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.