aA
Iki praėjusio ketvirtadienio jie stovėjo Virbalio miestelio aikštėje, o vėliau pajudėjo Kauno link ir, vieną naktį praleidę netoli Prezidento Kazio Griniaus paminklo Mondžgirėje, penktadienį užblokavo "Via Baltica" magistralės dalį prie Ąžuolų Būdos.

"Savaitgalį mes negalėjome nutraukti piketo, nes ir mūsų reikalavimai nebuvo patenkinti, ir po tokio pasitraukimo pati akcija būtų pavadinta su rinkimais susijusiu šou", - sakė sekmadienio vakare kelyje stovintys žemdirbiai.

Ūkininkai kūrė peticiją valdžiai. Joje buvo pakartotas pagrindinis jų reikalavimas - leisti patiems runkelių augintojams spręsti, į kurį fabriką vežti runkelius.

"Gal Kėdainių ar Panevėžio cukraus fabrikai mums pasiūlys tokias palankias sąlygas, kad runkelius vešime jiems", - sakė Sasnavos ūkininkas Jonas Kurtinaitis.

Šeštadienį piketuotojus aplankė Seimo nariai konservatorius Algis Žvaliauskas, socialdemokratas Algirdas Butkevičius ir Valstiečių partijos lyderis Ramūnas Karbauskis.

"Šeštadienį pusvalandį kalbėjausi su Seimo pirmininku Vytautu Landsbergiu ir susidariau nuomonę, kad jis nėra informuotas apie žemdirbių reikalavimus.

V.Landsbergis manė, kad Panevėžio zonos cukrinių runkelių augintojams teks vežti runkelius į Marijampolės fabriką", - sakė A.Žvaliauskas "Lietuvos rytui".

Žemdirbiai taip pat aktyviai dalyvavo rinkimuose. Daugelis žemdirbių balsuoti važiavo prieš atvykdami į piketo vietą. Čia jie keitė vieni kitus ir po kelis vyko balsuoti.

"Lietuvos rytas"