aA
Baltarusijos vakarinio Gardino rajono Myro miestelyje esančiame Krasnoarmeisko paukštyne višta sudėjo didžiausią pasaulyje kiaušinį. Tai penktadienį pranešė Rusijos rekordų knygos "Diva" atstovas Baltarusijoje Aleksandras Kalininas.
kiaušinis
"Šis 160 gramų kiaušinis gali patekti į Guinnesso (Gineso) rekordų knygą", - sakė jis ir pridūrė, kad Baltarusijos dedeklė pralenkė savo kolegės Kuboje rekordą.

Prieš kelerius metus višta iš Las Tunaso miesto padėjo 146 gramų kiaušinį, ir jis buvo įtrauktas į Guinnesso rekordų knygą kaip "didžiausias ir sunkiausias vištos kiaušinis pasaulyje".

Paukštyno atstovas pranešė, jog "šiuo metu kiaušinis-milžinas saugomas specialiame vyriausiojo veterinaro seife, kur jau yra ir daugiau vištų anomalijų - mažiausias kiaušinis, sveriantis 15 gramų, kiaušinis su trimis tryniais, taip pat medinės lėlės - matrioškos formos kiaušinis".

Jis pažymėjo, jog "šiuo metu aktyviai ieškoma vištos-rekordininkės, bet vargu ar pavyks ją surasti 20 tūkst. vištų pulke".

"Tik žinoma, kad višta, kuri sudėjo šį kiaušinį, buvo 350 dienų, tai yra pačiame savo amžiaus gražume". Paprastai vidutinis statistinis vištos kiaušinis sveria 50-60 gramų.

"Šiuo metu Guinnesso rekordų knygoje užregistruoti trys baltarusių rekordai - didžiausiais pasaulyje Aleksandro Kiščenkos gobelenas, didžiausia pasaulyje domino kauliukų piramidė ir rekordas, kai daugiau kaip 200 monetų buvo sustatytos ant vienos monetos krašto", sakė A.Kalininas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.