aA
Jonavos rajone, Rukloje, penktadienio naktį nusiaubta Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono valgykla. Vienas nusikaltimu įtariamas Ruklos gyventojas sulaikytas. Incidentas pėstininkų batalione įvyko maždaug 1 val. nakties.
Kaip BNS pasakojo Lietuvos kariuomenės atstovė spaudai Danguolė Bičkauskienė, vagys išlaužė valgyklos duris ir iš patalpų ruošėsi pavogti maisto produktus, įvairios virtuvinės įrangos, muzikinį centrą.

"Puodai, keptuvės, maistas jau buvo sukrauti į krūvą ir paruošti išnešti", - sakė D.Bičkauskienė.

Pasak jos, naktį bataliono teritorijoje patruliavęs karys pamatė pravirus virtuvės langus ir iškvietė pastiprinimą. Virtuvėje kariai užklupo tris šeimininkaujančius vyrus ir mėgino juos sulaikyti, tačiau įkliuvo tik vienas, du paspruko per langus.

Jonavos rajono policijos komisariatas dėl vagystės įsibraunant į patalpas pradėjo ikiteisminį tyrimą. Pasak pareigūnų, sulaikytasis - 40-metis Ruklos gyventojas. Kartu su juo karių valgyklą siaubę dar du vyrai kol kas nesulaikyti.

"Vagystė praktiškai išaiškinta, liko nustatyti žalą", - BNS sakė Jonavos rajono PK vadovas Aigerdas Skrolis.

Tuo tarpu kariuomenės atstovės spaudai teigimu, nuostolis nebus didelis, nes vagys nespėjo nieko išnešti, tik skubėdami išdrabstė maisto produktus po virtuvę ir sudaužė kelias lėkštės.

Pasak D.Bičkauskienės, pėstininkų bataliono teritorija užima apie 70 hektarų, tačiau dėl lėšų stygiaus ne visa yra aptverta tvora. Vasarą Ruklos gyventojai karinio dalinio teritorijoje uogauja, grybauja.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.