aA
Seimo socialliberalų frakcija paragino partijos vadovą ir Seimo pirmininką Artūrą Paulauską susitarti su naujosios daugumos partneriais socialdemokratais dėl neeilinės Seimo sesijos sušaukimo liepos 30 - rugpjūčio 5 dienomis.
Paperclips
Šioje sesijoje siūloma svarstyti įstatymus, susijusių su JAV bendrovės "Williams International" ir Rusijos naftos kompanijos "Jukos"susitarimų dėl žaliavos tiekimo "Mažeikių naftai" įgyvendinimo.

Apie tai susitikime su žurnalistais penktadienį pranešė A.Paulauskas.

Pagal "Williams" ir "Jukos" susitarimą pastaroji "Mažeikių naftai" 10 metų patiektų po 4,8 mln. tonų naftos kasmet ir dar 4 mln. tonų eksportuotų per Būtingės terminalą. Susitarimas numato galimybę "Jukos" įsigyti 26,85 proc. "Mažeikių naftos" akcijų.

Tačiau tam, kad sandoris būtų įgyvendintas, Seimas dar turi priimti įstatymo dėl "Mažeikių naftos" privatizavimo pataisas, pagal kurias "Jukos" būtų leista įsigyti Lietuvos naftos įmonės akcijų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.